joi, 24 noiembrie 2011

Remote conection

Asa cum ii zice si numele aceasta aplicatie permite oricarui utilizator de Google Chrome sa se conecteze securizat la alt calculator aflat in internet. Momentan Chrome Remote Desktop este o aplicatie in stadiul beta, deci poate pentru unii nu o sa mearga asa cum s-ar astepta.
Avand in vedere ca pentru a te conecta la alt calculator ai nevoie doar de un ID (un numar format din 12 cifre – 3 grupe a cate 4 cifre) acest lucru ma duce cu gandul la faptul ca Google incearca sa copieze toate soft-urile bune aflate pe internet (Teamviewer) si sa le integreze in Google Chrome care asa cum bine stiti si voi in viitorul apropiat acesta va fi noul sistem de operare pentru tablete Chromebook

Informati despre VPN

Termenul VPN (Virtual Private Network)- reţea privată virtuală se poate defini ca fiind o extensie a reţelei Intranet a unei companii peste o reţea publică,
asa cum este reţeaua Internet. Utilizatorii VPN beneficiază astfel de o conexiune securizată privată, lucru posibil în esenţă prin intermediul unui "tunel" privat.
Managed VPN este o soluţie la cheie pentru interconectarea punctelor de lucru ale companiei tale printr-o retea virtuală privată. Prin Managed VPN îţi punem la dispoziţie conexiunile şi toate echipamentele necesare, alături de servicii de mentenanţă şi monitorizare.

intranet

Intranet, Extranet. Ce este Intranetul si diferenta dintre Intranet si Internet
Ce este Intranetul si diferenta dintre Intranet si Internet

Intranetul este o retea de comunicare asemãnãtoare Internetului, ce utilizeazã aceleasi instrumente, în special browser-ele www.
Cuvântul Intranet este format din prefixul intra corespunzãtor termenului interior si a termenului net ce este folosit în general pentru termenul de retea.
Diferenta dintre Intranet si Internet este aceea cã reteaua Intranet este o retea privatã si internã a unei companii. Termenul Intranet este foarte nou si de aceea nu este foarte bine definit. Existã diferite definitii care afirmã faptul cã o retea Intranet poate fi conectatã la Internet, sau poate folosi Internetul, în timp ce alte definitii subliniazã importanta unei separãri totale de Internet, acesta fiind protejat de bariere (firewalls).

Ce este Extranetul si diferenta dintre Extranet si Internet

Cuvântul Extranet este format din prefixul extra corespunzãtor termenului exterior si a termenului net ce este folosit în general pentru termenul de retea. Extranetul este folosit de obicei în exterior cu scopul de a îmbunãtãti comunicarea între diferite organizatii, clienti, fãrã a prejudicia securitatea electronicã.
În concluzie, Extranetul este o extensie a unei retele Intranet, în mod special pe World Wide Web, ce permite comunicarea între anumite institutii si a oamenilor din aceastã retea Extranet, în cele mai multe cazuri oferind un acces limitat la reteaua Intranet a acestor organizatii.
Diferenta între Extranet si Internet constã în aceea cã Extranetul este o retea exterioarã corespunzãtoare anumitor firme, retea ce permite si accesul limitat la reteaua Intranet a acestor firme, pe când Internetul nu permite accesul la reteaua Intranet a firmelor.

joi, 3 noiembrie 2011

BTI

What is Binding Tariff Information?

The European Community has created the Binding Tariff Information (BTI) system as a tool to assist economic operators to obtain the correct tariff classification for goods they intend to import or export.